Ο Πελαϊσος βρίσκεται στην παραλία της Αίγινας.
Ταβέρνα ο Πελαΐσος στην παραλία της Αίγινας.

1932 - 2022. Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια λειτουργίας του καταστήματός μας. 90 χρόνια γεμάτα από υπέροχες ιστορίες.

Ιστορίες ανθρώπων, ιστορίες από το λιμάνι και την παραλία της Αίγινας.

Ιστορίες με γεύσεις και αξίες, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Σας ευχαριστούμε!

Ο Πελαϊσος. Παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία της Αίγινας

Από το 1932

Το κατάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί το 1932 όταν ο παππούς ο Βαγγέλης Κάτσας πουλούσε κρασί, κανάτια, σιφνέϊκα τσουκάλια και είδη ψαρικής.
Ο Πελαϊσος. Παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία της Αίγινας
Ο Πελαϊσος βρίσκεται στην παραλία της Αίγινας. Για χρόνια, προφέρει σπιτικές νοστιμιές και παραδοσιακές γεύσεις. Τα φρέσκα ψάρια και τα ντόπια προϊόντα, μαζί με το μεράκι και τη γνώση που περνάει από γενιά σε γενιά, συνυπάρχουν σε μία κουζίνα με ποιότητα και παραδοσιακές συνταγές.

Η ονομασία Πελαΐσος

Πελαΐσος ονομάστηκε, γιατί είχε σφουγγαράδικο καΐκι και πήγαινε για σφουγγάρια στο Αιγαίο.

Το 1965 μπήκε στη δουλειά ο γιός του κυρ-Βαγγέλη, ο Κώστας και σιγά σιγά το μαγαζί έγινε ταβέρνα και η ταβέρνα εστιατόριο.
Ο Πελαϊσος. Παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία της Αίγινας
Ο Πελαϊσος. Παραδοσιακή ταβέρνα στην παραλία της Αίγινας

Και η παράδοση συνεχίζεται!

Σήμερα το μαγαζί έχει περάσει στην τρίτη γενιά τον εγγονό του κυρ Βαγγέλη, συνονόματο Βαγγέλη ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.
Το κατάστημά μας λειτουργεί όλο το χρόνο. Μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας δίπλα στα παραδοσιακά σκαριά των καϊκιών, στο πιο γραφικό σημείο του λιμανιού, ή να δειπνίσετε τη ώρα που δύει ο ήλιος σκορπίζοντας υπέροχα χρώματα στην θάλασσα του Σαρωνικού!
 
Απολαύστε φρέσκα ψάρια από την ιχθυαγορά της Αίγινας ή από τα καΐκια που έρχονται στο λιμάνι. Νοστιμιά και γεύσεις ξεχωριστές, σχεδόν ξεχασμένες, με σπιτικές - παραδοσιακές συνταγές!
Image

Εποικοινωνία

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας! Θα μας βρείτε στην παραλία της Αίγινας, Δημοκρατίας 41. Τηλέφωνο 2297 023897.
Σας περιμένουμε!
Βαγγέλης Κάτσας